Marijo Drlje mi u UHP-a od Ministra tražimo za sve teže bolesnike vađenje krvi na jednom mjestu. To je bolje i humanije za bolesnika i jeftinije za SJZS.

Samo tražimo  najjeftinije za sustav i najbolje za bolesnike. Zašto Vi ministre Ostojiću forsirate gore za oboljele i skuplje za SJZS?


Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3     Zagreb

U Zagrebu 20. rujna 2012.

 

Ministarstvo zdravlja

n/p ministra, prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med.

Poštovani,

dobili smo dopis gđe N.N.iz  Pule

Molimo Vas da proučite ovaj predmet i omogućite ubuduće  svim  bolesnicima vađenje krvi na jednom mjestu i jednim ubodom igle. To je najjeftinije za sustav i najbolje za bolesnike.

Zašto maltretirati bolesnike na način ako su teže bolesni tjerati ih da za naručenu pretragu moraju vaditi krv na više mjesta i bolesnike bosti iglom više puta.

Molimo Vas da ubuduće omogućite svim bolesnicima vađenje krvi na jednom mjestu i jednim ubodom igle. Podrazumijeva se da to ovisi o složenosti pretrage ali nikako nema smisla  za teže bolesnike dio krvi uzimati kod obiteljskog liječnika a dio negdje drugo.

Ako bolesnik treba složeniju pretragu odmah ga uputiti u ustanovu osposobljenu za to i jednim ubodom igle uzeti bolesniku uzorak krvi za kompletnu pretragu. Ponavljamo, ovakav način je humaniji, manje bolan za bolesnike i jeftiniji za sustav.

U očekivanju odgovora , želimo Vam obilje zdravlja.

S poštovanjem

Predsjednik

Marijo  Drlje dipl. oec

0